top of page
Вихователь
Оголь Наталя Василівна
Кредо: "Навчаючи інших – навчаюсь сама"
 
Освіта: Криворізький державний педагогічний інститут, 1991 рік

 

Спеціальність за дипломом: вчитель математики

 

Педагогічний стаж роботи:  29 років

 

Кваліфікаційна категорія:  "Спеціаліст вищої категорії"

Підвищення кваліфікації:  КЗВО «ДАНО», 2021р. для вихователів ЗДО; 

              методичне об’єднання для вихователів ДНЗ

 

Рік атестації: 2018

Індивідуальна науково-методична проблема:

"Розвиток математичних здібностей дошкільнят"

           

             Діти дуже полюбляють казку. Вони ростуть з нею, разом з її героями вчаться норм поведінки. Тому в основу кожного свого заннятя я покладаю казку, яка допомагає дітям вчити літери, рахувати в межах десяти, орієнтуватися в геометричних фігурах. Такі заняття допомагають розвинути у дітей пам’ять, логічне мислення, уяву, усне зв’язне мовлення, що дозволяє якісно підготувати дитину до школи. Використовуючи інтерактивні технології, нестандартні педагогічні прийоми  навчання  для дітей стає більш  доступним, легким і цікавим, яке не стомлює малюка і сприяє кращому запам’ятовуванню математичних понять.

            Саме в процесі навчання  у дошкільників я пробуджую інтерес до математичних знать та бажання набувати їх. Це буде запорукою успішного вивчення математики в школі. Навчаючи дітей елементам математики я створюю умови для росту творчої особистості. Тому в роботі з дітьми я використовую ігри педагога- новатора Б. П. Нікітіна: «Скали квадрат», «Дроби», «Таблиця сотні», «Крапочки», «Годинник», «Термометр», «Таблиця Піфагора». 

           Навчаючи математиці дітей дошкільного віку я  використовую цікаві, захоплюючі, розвиваючі ігори, задачі, розваги. Під час виконання таких завдань у дитини відповідно стимулюється розумова активність, самостійність та наполегливість. Особливо цікавими математичними розвагами для дітей є ігри на утворення плоских зображень, предметів, тварин, птахів тощо. Дошкільникам, з якими я працюю, духе подобаються ігри: «Танграм», «Піфагор», «Монгольська гра», «Колумбове яйце», «Чарівне коло» та «В’єтнамська гра».

            Таким чином, граючи в ці ігри, у дітей я формую творчу уяву, винахідливість, розвиваю креативність,  здатність до тривалого розумового напруження; виховую наполегливість, самостійність, вміння зосередженно думати.

bottom of page